Изберете страница
Добиви1 Сервиране

Една класическа рецепта, която е много подходяща за гарнитура или заготовка за други ястия. Вареният ориз с „Компирин“ е чудесен начин да обогатите менюто си с висококачествени кетокиселини. Всички знаем, че при приготвянето на ориз, най-важното правило е да се следва съотношението ориз-вода. Вслучая ще заместим част от водата с „Компирин“. Разбира се, не по-малко важен е видът ориз, който ще изберете. Нашият фаворит е басмати. Ето как го приготвяме...

Понеже всички вкъщи много обичаме варен ориз, приготвяме две кафени чаши(с вместимост 250мл) ориз, с една чаша компирин и две чаши вода или иначе казано съотношението е 1:1,5 ориз и вода/компирин. Винаги е добра идея оризът да се измие предварително няколко пъти.

Сипваме в тенджера ориза, добавяме компирина и водата, захлупваме с капак и поставяме на силен огън, докато започне да ври. Вмомента, в който водата с компирин заври, намаляваме котлона и оставяме ориза на слаб огън за 15мин. След това изключваме котлона, но оставяме тенджерата върху него, без да повдигаме капака за още 15мин. Това е! Само след 30 минути нашият варен ориз е готов. Можете да го овкусите със соев сос или зехтин и подправки по ваш избор. Добър апетит!  

съставки

Упътвания

Варен ориз с „Компирин“
bg_BGBulgarian