Изберете страница

Пиенето на сок от сурови картофи е един от малко познатите начини за употреба на този вид зеленчук, който е изключително здравословен. Зареден с разнообразни витамини и минерали, картофеният сок е много полезен за понижаването на холестерола, премахването на бръчките и намаляването на болките в тялото. Този сок има много ползи, прилагайки го на отделни части на тялото локалновърху кожата, или приемайки го през устата.

  • Картофеният сок изобилства от витамини и хранителни вещества и се смята за супер полезен. Той е добър източник на Витамин В и С. Използването му повишава значително нивото на енергия в организма. Той съдържа големи количества тиамин, който подпомага разграждането на въглехидратите в усвоима енергия.
  • Картофеният сок забавя стареенето. Съдържащите се в него антиоксиданти намаляват старческите петна и бръчките по кожата. Изследвания показват, че е добър за овлажняване на кожата. readmore
  • Картофеният сок помага при псориазис. Прилагането му директно върху кожата премахва сърбежа. Може да се използва и при пърхут, нанесен върху скалпа.
  • Ако имате суха кожа, една чаша сок на ден влияе ползотворно върху хидратацията на кожата. Той може да бъде нанасян директно върху кожата за по-добри резултати. Подпухналата кожа на лицето сутрин е често срещано явление, което може да е причинено от задържане на вода или някакъв здравословен проблем. Пиенето на чаша картофен сок подпомага премахването на оттока и прави кожата сияйна.
  • Екземата е състояние, при което кожата е червеникава, поради екстремна сухота, което причинява сърбеж. Картофеният сок е едно от най-добрите достъпни лековити субстанции за лечението на това заболяване.
  • Тъй като съдържа големи количества Витамин С, подпомага заздравяването на белези от рани, оздравявайки тъканите и растежа на костта.сок от картофи
  • Една от основните причини за появата на тъмни кръгове под очите е наличието на токсини в черния дроб и бъбреците. Изследвания показват, че изчистването на тези органи премахват тъмните кръгове под очите. Картофеният сок е един от начините за това. За премахването на тъмни петна и дефекти по кожата, сокът директно може да се прилага върху засегнатата зона на кожата върху памук. Изчакайте сокът да засъхне и измийте. Направете това в продължение на няколко дена и ще забележите разликата.
  • Сокът от картофи е богат на Витамин С, който е ключов за борбата срещу заболявания и укрепване на имунната система. Съдържа също калий, желязо, цинк, калций и Витамин К. Витамин С подпомага абсорбцията на желязото в тялото и е необходим за формирането на колагена.
  • Картофеният сок е богат на Витамин В. Съдържа ниацин , който подобрява оксигенацията в различните части на тялото, като по този начин подобрява и циркулацията на кръвта.
  • Пиенето на сок от картофи подобрява функционирането на храносмилателната система като облекчава възпалението и подкрепя храносмилането. По този начин елиминира симптомите на подуване и запек. Картофите са високоалкални, което е много полезно за хора, страдащи от киселини. Сокът от картофи понижава количествата им в стомаха. Препоръчва се при язва и колит.

Сок от картоф, компирин, кетокиселини

bg_BGBulgarian